Julekoncert

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 01/12/2019
19:30

Lokation
Stoholm Kirkecenter

Kategori Ingen Kategori


Søndag d. 1. december byder Stoholm menighedsråd endnu en gang til julesang og -klang i Stoholm kirke. Kirkens organist, Rita Rozkó, som leder kirkens børne- og voksenkor, har sammensat et varieret program, som byder på bl.a. kendte og elskede danske julesalmer, engelske carols og et lille uddrag af Händels Messias – bl.a. det kendte Halleluja-kor og sopranarien Rejoice.
Det er lokale kræfter som står bag koncerten, idet kirkens børne- og voksenkor samt Vokalkvartet medvirker og dertil er der hentet et par solister udefra. Det er sopranen Margrethe Smedegaard og barytonen Anders Røhrmann Bloch. Begge er kendte i lokalområdet, idét de før har medvirket ved den traditionsrige julekoncert, som plejer at trække fuldt hus.

Margrethe Smedegaard er uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium og er aktiv solist og ensemble-sanger, sideløbende med et pædagogisk virke som underviser ved bl.a. Vestervig Kirkemusikskole samt Haderslev Drengekor ved Haderslev Domkirke.
Som solist har hun medvirket ved utallige kirkekoncerter, ligesom hun også været solist med flere af landsdelsorkestrene (Ensemble MidtVest, Det Jyske Ensemble m.fl.) samt Aalborg Symfoniorkester og Aarhus Bachorkester.
Hun har bl.a. modtaget Rebild Musikpris i 2007, og legater fra Elli og Ove Christensens Fond samt Viggo Makwarth og Hustru Veronika Makwarths Musiklegat.
Margrethe er oprindeligt fra Skive, og er kendt i området. Hun gæster stadig ofte området som solist, og hun har desuden for år tilbage har været kirkesanger i Kobberup kirke.

Anders Røhrmann Bloch uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og er aktiv solist og korsanger. Han virker til daglig som kirkesanger i Asperup og Roerslev kirker, og er desuden assistent i Det kongelige operakor (ved det kongelige teater). Anders har bl.a. været solist sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester og medvirket ved utallige koncerter og flere opsætninger i løbet af sin studietid ved Det Jyske Musikkonservatorium – bl.a. den roste opsætning af Bent Lorentzens ”Steppeulven” i foråret 2016.
Udover sit solistiske virke, underviser Anders også i sang.
Anders er også kendt i området idet han også tidligere har medvirket ved koncerter i sognet.